Referater fra Lyngby Kunstforenings generalforsamlinger
Referat fra Kunstforeningens generalforsamling, torsdag 4. april 2019 på Kulturstedet Lindegaarden.
Referent: Tove Løvsgren
Formanden, Lis Langvad, bød velkommen til de 91 fremmødte medlemmer.
Bestyrelsen foreslog Birgit Aagaard-Svendsen som dirigent. Hun blev valgt uden modkandidater. Dirigenten konstaterede, at mødet var rettidigt indkaldt i medlemsblad 1/2019. Dirigenten gav herefter Lis Langvad ordet.
Fra formandens beretning skal fremhæves følgende vigtige begivenheder fra 2018:
– Flytning fra foreningens tidligere udstillingslokaler bag rådhuset til Portnerboligen ved Sophienholm i slutningen af året. Efter en nedgang i medlemstallet til 175 ved årsskiftet er der nu heldigvis kommet gang i indmeldelserne igen.
– Markering af Cobra-gruppens 70-års jubilæum med en særudstilling i Cobra-rummet efter genopretningen af dagslysforholdene i rummet.
– Carl-Henning Pedersens og Sidsel Ramsons tilløbsstykke af en vinterudstilling, hvor 4.150 gæster lagde entréindtægter til Sophienholm.
Beretningen kan læses i sin fulde ordlyd på foreningens hjemmeside. Der kommer endvidere et kort referat fra generalforsamlingen i medlemsblad 2/2019. Formandens beretning blev taget til efterretning.
Derefter gennemgik foreningens kasserer, Finn E. Kristensen, det omdelte, reviderede årsregnskab. Regnskabet havde forinden ligget til gennemsyn i Portnerboligen siden uge 12. Årsregnskabet godkendtes.
Bestyrelsens forslag til fastholdelse af det nuværende kontingent blev vedtaget – med applaus.
Hverken formand, bestyrelsesmedlemmer, revisorer eller revisorsuppleanter var på valg.
Under punktet Eventuelt blev et for sent indkommet forslag om bl.a. skiltning og udstillingskriterier omtalt. Formanden oplyste, at skiltningen foregår efter aftale med Sophienholm. Bestyrelsen er meget tilfredse med den synlighed, vi har opnået med skiltningen på Portnerboligen og muligheden for at informere om udstillinger og åbningstider i udhængsskabet ved døren. Foreningens vinterudstillinger, som indgår i Sophienholms udstillingsplan, vil fortsat blive markeret med plakater ud til Nybrovej og på hovedbygningen. Udstillingskriterierne i Cobra-rummet vil blive drøftet.
Herefter blev der takket for god ro og orden. Efter en pause, hvor der blev budt på lidt at drikke, gik vi over til udlodningen af indkøbte og donerede kunstværker.
*Beretning for kalenderåret 2018
Taget til efterretning af forsamlingen ved generalforsamlingen 4.4.2019.
Lis Langvad, april 2019
I år er Lyngby Kunstforening blevet 67 år, og her er beretningen for 2018. Det har været et begivenhedsrigt år i foreningens historie.
Først og fremmest var der i forsommeren usikkerhed om, hvorvidt der kunne stilles brugbare udstillingslokaler til rådighed for vores primære udstillinger, da vi fik at vide, at vi med meget kort varsel skulle flytte fra Jernbanepladsen 22, da kommunen skulle bruge lokalerne til deres administration. Vi havde tegnet udstillingskontrakter med udstillere for 2. halvår af 2018. Vores medlemsblad for 2. halvår af 2018, hvor vi annoncerede resten af årets udstillinger, var i trykken for at blive udsendt inden sankthans – til medlemmerne, kommunalpolitikerne og samarbejdspartnere. Der blev nævnt lokaler på Lyngby Stadion eller på det private Kulturstedet Lindegaarden, som er under restaurering af tag og fag de næste to år. Bortset fra at det således ikke var en reel mulighed, kunne vi ikke se en fremtid for kunstforeningen hverken her eller på Lyngby Stadion.
Vi ville ikke kunne disponere over egne lokaler, hvor vi med forsikring og kustoder kunne sikre de udstillede kunstværker og tiltrække den samme liga af kunstnere til at udstille hos os. Lyngby Kunstforenings gode renommé i kunstverdenen, med mange ansøgere til vores censurerede udstillinger, stod i fare for ikke at kunne fortsætte.
Så gode råd var dyre. Blev vi nødt til at nedlægge den agtværdige gamle forening, der med sine udstillinger har været en vigtig spiller på kunstscenen i hovedstadsområdet? Det ville ikke være til at bære. Søllerød Kunstforening er netop lukket, og Gladsaxe Kunstforening, som tidligere var en inspirerende samarbejdspartner, måtte lukke for nogle år siden.
Heldigvis viste muligheden sig for, at vi kunne komme ind i Portnerboligen ved Sophienholm. Den stod tom – og det havde den gjort i 5 år. Nu afdøde Benny Andersen havde fået brugsretten til den som skrivestue, men havde ikke brugt den i flere år. Godt nok indeholder Portnerboligen kun halvt så meget udstillingsareal, som lokalerne på Jernbanepladsen, og plads til kontor og arkiv var der ikke rigtig noget af. Men i forhold til alternativet tog vi mod tilbuddet med kyshånd – og de udstillere, vi havde lavet kontrakter med, ville gerne udstille dér.
I forvejen har vi et fint samarbejde med Sophienholm, hvor kunstforeningens årlige vinterudstilling indgår i Sophienholms udstillingsplan, og Lyngby Kunstforening står for de skiftende udstillinger i Cobra-rummet. Så vi kunne se mulighederne i et yderligere engagement i dette udstillingsområde, hvor vi kunne tilføre nyt med vores gratis udstillinger i Portnerboligen og samtidig nyde godt af de mange besøgende til aktiviteterne på Sophienholm – i hovedbygningen, parken og Billedkunstskolen i Staldbygningen.
Vi har været glade for den velvilje, vi har mødt fra Kultur- og Fritidsudvalgets formand, Mette Schmidt Olsen, fra kultur- og bibliotekschef Jeppe Bjørn og fra Sophienholms udstillingsleder, Benedicte Bojesen og hendes personale til at finde en brugbar løsning i den tomme Portnerbolig. Og samarbejdet med kommunens folk om at få os ud fra Jernbanepladsen, så lokalerne dér kunne gøres klar til ungdomsrådgivningen hurtigst muligt og få Portnerboligen gjort klar til os, så vi kunne åbne den første udstilling i januar, forløb forbilledligt. Tak til alle aktører og vores egen bestyrelse, som havde travlt over jul og nytår med flytningen.
En sofa med laset silkebetræk og et bord med rande på bordpladen fik vi shinet op. Vi overvejede at skrotte møblerne, men med deres historie som foreningens stifter og første formand Poul Fennebergs bidrag til foreningen nænnede vi det ikke. Stadsbiblioteket har fået sin Fennebergsal, og nu har vi en Fennebergsofa og bord i vores udstillingslokaler, som spiller fint op til de skiftende udstillinger med samtidskunst.
Vi er klar over, at vi udstiller ved Sophienholm i såvel Portnerboligen som i Cobra-rummet. Så i vores annoncering af udstillingerne disse steder, skiltning og fastlæggelser af ferniseringer sker det efter retningslinjer, som vi har aftalt med Sophienholms udstillingsleder.
Kunstforeningen har fået sit skilt ved indgangen til Portnerboligen, som man ikke kan undgå at se, når man kommer på området. Vi har fået et udhængsskab ved indgangen til Portnerboligen, hvor meddelelser om udstillinger og åbningstider kan læses, og der hænger et ÅBEN-skilt på døren i åbningstiden.
Udstillingsaktiviteter i 2018
Sophienholms hovedbygning og Cobra-rummet
Kunstforeningens store vinterudstilling i 2018 (fra 10.11.18 til 13.1.19) – ”Kunst og Kærlighed” med Carl-Henning Pedersens akvareller og Sidsel Ramsons fotografier fra deres 30-årige samliv – blev en velbesøgt udstilling, hvor Sophienholm har haft billetindtægt fra 4.150 betalende gæster i udstillingsperioden. Det var over dobbelt så mange som vores forrige vinterudstilling . Et besøgstal, som vi kan være rigtig tilfredse, når man tager konkurrencen fra jul, nytår og udsalg i betragtning. Kuratoren havde udarbejdet en diger kunstbog til udstillingen.
Der blev også afholdt rundvisninger og salon i udstillingsperioden. Desværre måtte et annonceret salonarrangement aflyses i sidste øjeblik, da foredragsholderen Lotte Korshøj fra CHPEA-Museet (Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt Museet) i Herning var blevet syg.
Udstillingen er nu sendt videre til CHPEA-Museet i Herning, hvor den åbner 24. maj 2019.
Sideløbende med vores udstilling i hovedbygningen havde vi også sat en særudstilling op i Cobra-rummet i anledning af 70-året for Cobra-gruppens opståen november 1948.
Siden kunstforeningens daværende formand, Lyngbys borgmester Fenneberg skaffede Cobra-loftet, hvor Carl-Henning Pedersen er repræsenteret, til Sophienholm, har Lyngby Kunstforening stået for rækken af mindre udstillinger i Cobra-rummet i Staldbygningen.
Med genopretning af dagslysforholdene i rummet og ekstra spots på det historiske Cobra-loft tog vores særudstilling sig godt ud – med plakater af Cobra-kunstnere, som vi havde lejet fra Plakatmuseet i Aarhus, samt fotografier fra Arkitekthytten i Bregnerød, hvor loftet havde indgået, og gruppebilleder af en række af de deltagende kunstnere.
Jernbanepladsen 22
Her afholdtes 9 udstillinger i 2018.
De valgte udstillinger repræsenterede forskellige sider af samtidskunsten. Fra Nanna Drewes Brøndums levende skulpturer, Jens Haugen-Johansens farverige, fabulerende billedverden, Annette Graaes store gobeliner og små objekter, Finn Heibergs hverdagselementer i komplekse opstillinger. Sophie Pucils eksperimenter med forskellige materialer, Jesper Palms malerier af iscenesatte tableauer med elementer af fotografier, Jacob Hoffs malerier over temaet stilheder, Cai-Ulrich von Platens papirarbejder fra sin samling af akvareller og samt Thomas Skyttes malerier, hvor digitale tal og farveskjolder blev gentaget med variationer.
I forbindelse med flere af udstillingerne har der været afholdt ”artist talks”. Arrangementerne har været annonceret i lokalavisen og på vores hjemmeside. De var gratis og gav også ikke-medlemmer mulighed for at møde kunstneren.
Ud over annonceringerne i Det Grønne Område af vores udstillinger har vi yderligere skrevet til kommunens store virksomheder og gjort dem opmærksom på et par af vores udstillinger, som måtte have deres interesse: Thomas Skyttes malerier med digitale tal, der afbilder tilfældighed og styring, kunne være et interessant tidsvarende udtryk i en moderne virksomhed, Annette Graaes to kæmpestore gobeliner – den ene, som hun netop havde færdiggjort, kom direkte fra den store jubilæumsudstilling i Rundetårn, den anden havde tidligere været udstillet på gobelinudstillingen på Sophienholm og efterfølgende i Sankt Petersborg. Med så store og bekostelige værker var jeg klar over, at det ikke var den almindelige udstillingsgæst, der havde råd eller vægplads til at købe dem. Men de ville hver især være en fantastisk kunstnerisk udsmykning i en af vores store virksomheders vestibule – eller ud over den kunstneriske udsmykning også være et akustisk element i et stort mødelokale. Derfor dykkede vi ned i oversigten over kommunens Vidensby-virksomheder og inviterede til en særforevisning, hvor vi stod parat med kunstneren og vin i glassene. Desværre blev de store gobeliner ikke solgt ved dette initiativ. Men hvis nogen skulle komme på andre tanker og slå kunstnerisk udsmykning sammen med løsning af et akustisk problem, formidler jeg gerne kontakten, hvis kunstneren ikke i mellemtiden har fået solgt de enestående værker. Lyngby kunstforening får ikke andet ud af det, end at vi vil glæde os over, at et stort kunstværk er blevet i kommunen.
I 2018 kunne vi for sidste gang lægge lokaler til kunstnersammenslutningen ”Åbne Døre”s medlemsudstilling før deres værkstedsbesøg. Desværre kan de ikke være på den begrænsede vægplads i Portnerboligen.
Cobra-rummet
I Cobra-rummet har vi haft 13 udstillinger heraf 3 som fællesudstillinger – med henholdsvis 2 og 4 kunstnere samt en hel kunstnergruppe med surrealistiske værker. Der blev vist udstillinger med malerier, skulpturer, tegninger, installationer, fotografier, billed- og lydkunst samt smykker. Og så havde vi den 14. udstilling i rummet – den tidligere omtalte jubilæumsudstilling for 70-året for Cobra-bevægelsen.
Med tilladelsen til at nedtage de bemalede glasruder fra Corners udstilling 10 år tidligere skulle der sættes tid af hertil samt efterfølgende til opsætningen af den store jubilæumsudstilling. Derfor blev antallet af de sædvanlige udstillinger i rummet lidt begrænset i 2018.
Det historiske Cobra-loft har nu fået lysforhold som oprindeligt, og det klare glas får flere til at kigge ind og opleve loftet. Vi har efterfølgende registreret en kraftig stigning i besøgstallet til vores udstillinger i rummet – og vores udstillere til disse korte udstillinger er meget glade for, at der nu igen er blevet bedre kontakt med gårdrummet, når de sidder indenfor og selv passer deres udstillinger.
Jævnligt har spørgsmålet om udstillingskriterierne været oppe at vende. Vores tidligere formand, Erik Andreasens kongstanke var at støtte unge nyuddannede kunstnere til at kunne udstille uden at skulle leje sig ind i dyre gallerier, og at de fra et eventuelt salg ikke skulle afgive eksempelvis 20 % til kunstforeningen. Derfor er det fortrinsvist yngre kunstnere – defineret som under 50 år – vi har gået efter.
Det skal selvfølgelig være kvalitet – gerne eksperimenterende. Men i bestyrelsen og udstillingsudvalgene er vi ikke færdige med at diskutere eventuelt nye vilkår, kriterier og aldersgrænser. Nu er der en fornyet aktualitet, når vi skal vælge udstillinger til vores meget forskellige udstillingsrum. Eksempelvis er Cobra-rummet mere velegnet til installationskunst end Portnerboligen. Haven ved Portnerboligen kan eventuelt bruges til at udstille skulpturer i. Tyverisikring og kustodedækning kan vi kun levere i Portnerboligen. Der er nogle muligheder og begrænsninger, men vore udstillingsudvalg går selvfølgelig efter at vise kvalitet, men også samtidskunst, som afspejler tiden. Den traditionelle kunst skal nogle gange udfordres for også at appellere til et yngre publikum.
Den besøgende må gerne møde noget, der overrasker, udfordrer og sætter tanker i gang over den tid, som lige nu stiller betingelser for vores tilværelse.
Med vores udstillinger ved Sophienholm forventer vi også, at vi kan nå ud til mange aldersgrupper – fra børnene på Staldloftets Billedkunstskole til unge, voksne og ældre, som lige stikker hovedet ind til vores gratis udstillingstilbud under en gåtur i parken.
Foredrag, kunstrejse og udflugter
Den 1. marts afholdt vi et billedforedrag på Stadsbiblioteket om nyere grønlandsk kunst. Mag.art. Anne-Marie Gjedde Olsen med speciale i nyere grønlandsk kunst fortalte om, hvordan grønlandske kunstnere igennem 1900-tallet inspireredes af Vestens moderne kunst. Om billedkunstneren og Lyngbyborgeren Bodil Kaalund, som i 1970’erne var med til at etablere en kunstskole i Nuuk og var en betydningsfuld støtte for flere yngre kunstnere, som blev videreuddannet i Danmark, heriblandt Aka Høegh.
Sommerturen 9. juni gik til Stevns. Her besøgte vi Per Hebsgaards glasværksted ved Præstø, hvor vi fik indblik i hans arbejde med glas og hans tætte samarbejde med de mange kendte kunstnerne. Efter frokosten besøgte vi billedhuggeren Hein Heinsen i Sønderby ved Karise, hvor han viste rundt i sit atelier, hvor en stor skulptur af Hans Edvard Nørregård Nielsen var under udarbejdelse, og fortalte om sine projekter. Med en baggrund som cand. theol. kom han med interessante betragtninger over sin kunst. På turen hjem besøgte vi Højerup Gamle Kirke.
Årets kunstrejse fra 29. august til 1. september gik med tog til Stockholm. Med byens spændende museer, kunsthaller og private kunstsamlinger, med kunsten i tunnelbanerne, gaderne og parkerne fik deltagerne igen en veltilrettelagt kunstrejse i en smuk by. Medlemsinteressen for vores kunstrejser er så stor, at rejserne bliver fyldt op, straks de bliver annonceret – også denne gang.
Efterårets kunstudflugt 6. oktober gik til museet ved Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde. Overlæge Karin Garde viste rundt på udstillingen af tidligere patienters kreative udfoldelser i bygningene, tegnet af Gottlieb Bindesbøll.
Formidling af vores aktiviteter
Kunstforeningens udstillinger, artist talk-arrangementer, saloner og omvisninger fremgik af vores hjemmeside og medlemsblad, på KultuNaut og på Facebook samt forhåndsomtaler i lokalavisen. Vinterudstillingen blev endvidere annonceret i de landsdækkende aviser og på Sophienholms hjemmeside. Der blev udgivet 2 medlemsblade i 2018.
Lyngby Kunstforening engagerer sig i kommunens kulturplan og har bidraget til debatten om udviklingen af kommunens kulturpolitik med deltagelse i fokusgruppearbejdet.
Vores medlemstal var ved årsskiftet dykket til 175, men er nu støt og roligt på vej op igen med mange nye tilmeldinger siden årsskiftet og flytningen til Portnerboligen.
Dette var bestyrelsens årsberetning, men da vi fortsat er midt i springet med at tilpasse vores udstillingsaktiviteter til de nye muligheder, skal her blot løftes en flig for et par tiltag, som I kommer til at høre mere om i næste års beretning.
Vi er begyndt at registrere antallet af besøgende i Portnerboligen – og det er en noget anden snak end på Jernbanepladsen. Vi har måttet begrænse kunstnerens invitation af venner til ferniseringerne, så der først og fremmest er plads til vores medlemmer og i stedet tilbyde ekstraferniseringer. Det kræver bestyrelsens tilstedeværelse ved flere lejligheder, så vi må se, om vi kan holde til tempoet.
Vi har også ændret åbningstiderne, så de mere svarer til Sophienholms; dog kan vi kun få frivillige kustoder til 3-timers vagter. Med åbning alle dage – undtagen mandag og tirsdag – kl. 12-15 får vi mange besøgende, ikke mindst på søn- og helligdage. Denne sommer holder vi fortsat lukket midt på sommeren, da de sidste ting skal færdiggøres på bygningen, men fra næste år arbejder vi på at udvide vores udstillingsperiode med juni og juli. Disse informationer blot for at fortælle om den igangværende proces, hvor kustoderne også skal indstille sig på de nye åbningstider.
Jeg vil slutte med at takke bestyrelsen for den store indsats med at gennemføre vores fyldige program – samtidig med den store ekstra oprydnings- og flytteopgave, der skulle presses ind. Det har kun kunnet hænge sammen, fordi alle tog fat, fordi stemningen i bestyrelsen er så fin, og fordi vi alle kunne se nogle spændende nye muligheder for Lyngby Kunstforenings fortsatte liv i Portnerboligen. Og tak til kustoderne, som er samarbejdsvillige med at tilpasse sig nye tider. Det er et puslespil med vagtplaner, der skal gå op. Heldigvis er det blevet lidt mere interessant at være vagt med de mange besøgende. Tak til vores revisorer, der sammen med vores kasserer har leveret årsregnskabet. Endelig skal der rettes endnu en tak til Sophienholm og Lyngby-Taarbæk Kommune for støtte og godt samarbejde.
Lyngby Kunstforening
Referat fra generalforsamlingen, torsdag 19. april 2018 på Kulturstedet Lindegaarden.
Referent: Tove Løvsgren
Formanden, Lis Langvad, bød velkommen til de 77 fremmødte.
Ad dagsordenens punkt 1. Valg af dirigent
Bestyrelsen foreslog Rolf Aagaard-Svendsen, som blev valgt uden modkandidater. Dirigenten konstaterede, at mødet var rettidigt indkaldt med udsendelsen af medlemsblad 1/2018. Dirigenten gav herefter Lis Langvad ordet.
Ad dagsordenens punkt 2. Formandens beretning
Lis Langvad aflagde beretning for kalenderåret 2017. Beretningen kan læses her i sin fulde ordlyd efter referatet. Der kommer endvidere et kort referat fra generalforsamlingen i medlemsblad 2/2018.
Beretningen affødte følgende spørgsmål og svar:
Spørgsmål: Hvad gør bestyrelsen for at gøre kunstforeningen mere synlig og skaffe flere medlemmer?
Svar: Ud over presseomtalerne af vores udstillinger i Det Grønne Område har vi som noget nyt artist talk-arrangementer, hvor ikke blot kunstfore-ningens medlemmer, men alle borgere får invitationen i lokalavisen til at møde månedens kunstner på Jernbanepladsen.
Noget nyt er også, at kunstforeningen er kommet på Facebook bl.a. for at nå ud til flere aldersgrupper. Erfaringer fra kunstforeningens sidste vinter-udstilling på Sophienholm, hvor vi havde mange yngre besøgende efter en udvidet annoncering på de sociale netværk, skal der tænkes videre i sup-plement til de traditionelle kanaler.
Bestyrelsen overvejer at ændre åbningstid om torsdagen til kl. 19 (ligesom Sophienholm) for at få fat i nye besøgende og potentielle medlemmer.
Med muligheden for at benytte bibliotekssalen vederlagsfrit vil bestyrelsen overveje at arrangere offentlige kunstforedrag – med nedsat billetpris for kunstforeningens medlemmer.
Spørgsmål: Kunne kunstforeningen ikke tilbyde et års medlemskab for 100 kr. i forbindelse med ferniseringen på vores vinterudstilling på Sophien-holm?
Svar: Bestyrelsen vil overveje forslaget. Det skal i givet fald nok godkendes af en kommende generalforsamling, da der er tale om et særkontingent.
Spørgsmål: Hvordan er salget fra udstillingerne på Jernbanepladsen, og kommer der mange besøgende?
Svar: Der er et begrænset salg fra udstillingerne – en erfaring, som andre kunstforeninger og gallerier også oplever. Der sælges ikke meget original-kunst for tiden.
Med hensyn til antallet af besøgende har vi et overvældende fremmøde til ferniseringerne og et beskedent antal gæster i resten af udstillingsperioden, hvad der har fået bestyrelsen til at arrangere – og annoncere – artist talks og overveje ændret åbningstid om torsdagen.
Herefter blev formandens beretning taget til efterretning.
Ad dagsordenens punkt 3. Aflæggelse af revideret årsregnskab
Foreningens kasserer, Finn E. Kristensen, omdelte og gennemgik det revi-derede årsregnskab. Regnskabet havde forinden ligget til gennemsyn på Jernbanepladsen 22 fra uge 13.
Årsregnskabet godkendtes.
Ad dagsordenens punkt 4. Forslag fra bestyrelsen eller medlemmer
Der var ikke indkommet forslag fra medlemmerne, og bestyrelsen havde heller ingen forslag til behandling.
Ad dagsordenens punkt 5. Fastsættelse af kontingent for næste regnskabsår (kalenderår)
Det nuværende kontingent fastholdes.
Ad dagsordenens punkt 6. Valg af formand
Lis Langvad er først på valg i 2020.
Ad dagsordenens punkt 7. Valg af bestyrelsesmedlemmer
Tove Løvsgren, Bodil Damgaard, Monica Munch, Nina Maria Kleivan og Kirsten Hergaard blev genvalgt for 4 år uden modkandidater.
Ad dagsordenens punkt 8. Valg af suppleanter
Pontus Kjerrman og Rasmus Wiuff blev genvalgt for 2 år uden modkandi-dater.
Ad dagsordenens punkt 9. Valg af revisorer og revisorsuppleant
Revisorerne Rolf Aagaard-Svendsen og Ole Koefoed Steen samt revisor-suppleant Steffen Rohlff blev alle genvalgt for 2 år uden modkandidater.
Ad dagsordenens punkt 10. Eventuelt
Der var ikke noget under dette punkt.
Herefter blev der takket for god ro og orden. Efter en pause, hvor der blev budt på lidt at drikke, kunne man gå over til udlodningen af indkøbte og donerede kunstværker.
Beretning for kalenderåret 2017
Lyngby Kunstforening har nu i 66 år været en del af Lyngby-Taarbæk Kommunes kulturliv. Med udstillinger om samtidskunst henvender vi os både til vores medlemmer, kommunens borgere og de mange med ærinde i kommunen samt et kunstpublikum fra hovedstadsområdet, som har lagt mærke til, at vi kan levere udstillinger, som det er værd at besøge Lyngby for.
Som en erfaren frivillig forening repræsenterer vi en særegen lokalhistorie. Vilkårene for foreningens virke har ændret sig gennem årene, og bestyrelsen arbejder løbende med måden at drive kunstforening på inden for de givne vilkår og på, hvordan vi når ud til flest mulige med vores tilbud. Vi idéudveksler med andre kunstforeninger i hovedstadsområdet og kan konstatere, at vores program er ret omfangsrigt, inklusive vores årlige kunstrejse. Vi har et godt renommé blandt professionelle kunstnere, og med bestyrelsens brede kontaktnet til kunstverdenen har vi et godt udgangspunkt for at holde fingeren på samtidskunstens puls med vores udstillinger.
Bestyrelsen er en engageret medspiller i udviklingen af kommunens kulturprofil. Vi forholder os til de politiske udspil til kulturstrategien og er interesseret i et tæt samarbejde om udviklingen af dette område.
Vi oplever en stor interesse for at udstille i kunstforeningens regi. I vores tre udstillingsudvalg for henholdsvis Sophienholms vinterudstilling, Jernbanepladsen og Cobra-rummet modtager vi mange ansøgninger fra professionelle kunstnere. Det betyder, at der er truffet bindende udstillingsaftaler flere år frem. Vinterudstillingen på Sophienholm i 2018, 2019 og 2020 er allerede på plads. På Jernbanepladsen har vi givet tilsagn om udstillinger to år frem og for Cobra-rummet godt et år frem.
Foreningens kærneområde er udstillingerne, som vi altid sørger for er godt annonceret i lokalavisen og for vores Sophienholmudstillings vedkommende også i dagspressen, KunstAvisen, Kultunaut mv. Og gode anmeldelser her bliver bemærket af et bredere publikum. Men kunstforeningens rolle i lokalsamfundet som et socialt tilbud til at mødes omkring en fælles kunstinteresse er også en vigtig del af foreningens formål og bestyrelsens arbejde. I ferniseringer, kunstforedrag, kunstnerbesøg, udflugter og den store årlige kunstrejse er der stor interesse for at deltage, og vores kunstrejse er hurtigt overtegnet, så snart den annonceres i medlemsbladet.
Der har været en beskeden tilbagegang i medlemstallet, så vi lige er under det magiske tal 200. Men vi ser også, at de medlemmer, der melder fra – nogle pga. alder – opvejes af nytilmeldte, så det giver ikke umiddelbart anledning til bekymring.
Alligevel arbejder vi på at øge medlemstallet, da det betyder noget for, hvor mange penge vi kan købe kunst for, og hvilke foredragsholdere vi har råd til at hyre. Og så er det selvfølgelig vigtigt, at så mange som muligt får glæde af det store frivillige arbejde, der lægges i at få det hele til at køre.
Med udstillingernes varierede bud på samtidskunst henvender vi os til et bredt publikum aldersmæssigt. Årets vinterudstilling på Sophienholm tiltrak fx mange yngre besøgende. Indkøb til medlemslotteriet fra udstillingerne på Jernbanepladsen falder ikke nødvendigvis i alle medlemmernes smag. Men i vores tre udstillingsudvalg bestræber vi os på at udstille – og indkøbe – et repræsentativt udvalg af moderne kunst. I udstillingsudvalgene sidder der udøvende kunstnere fra vores bestyrelse.
Udstillinger
I 2017 havde vi 9 udstillinger på Jernbanepladsen. Endvidere havde foreningen ”Åbne Døre” en medlemsudstilling i vores lokaler.
Som sædvanlig var der et kæmpe rykind til ferniseringerne af medlemmer og den udstillende kunstners særligt indbudte. Ud over præsentation af kunstnerne i åbningstalerne havde vi som noget nyt indført ”artist talks” annonceret i lokalavisen – et tilbud både til vores medlemmer og til alle borgere om at høre den udstillende kunstner fortælle om sin kunst og arbejdsmetoder. Udstillingerne, som er åbne for alle og gratis at besøge, blev som sædvanlig annonceret med billede i Det Grønne Område.
Med Ebbe Laurs Sørensens tegnede oplevelser, Christel Maria Nolles farverige billedfortællinger, Mette Sandfærs collager, Alba S. Enstrøms sampling af tekst og malerier med store penselstrøg, Linda Weiss Dreschers to- og tredimensionale værker om mennesker, drømme og ting, Bente Polanos transparente malerier og stramt udskårne bronzeskulpturer, Bodil Brems’ tolkning af omverdenen i landskabsbilleder med modstridende størrelsesforhold, Siri Kollandsruds malerier med stoflighed og rytme samt endelig Pia Fonnesbechs farverige stilleben med indarbejdede ornamenter var vi igen i 2017 vidt omkring i samtidskunstens udtryksformer.
Cobra-rummet dannede ramme om 11 udstillinger – bl.a. en gruppeudstilling, hvor yngre kunstnere fik lejlighed til vise deres billedkunst i form af malerier, tegninger, grafik skulptur, keramik, mixed media og kollektiv installation. Fra medio juni til udgangen af august 2017 var Cobra-rummet inddraget i Sophienholms udstilling ”Kunsten i Lyset” med glaskunst fra Per Steen Hebsgaards værksted. Derfor måtte kunstforeningen indskrænke antallet af udstillinger i Cobra-rummet i det forgangne år.
Årets vinterudstilling på Sophienholm ”Seeing the Unseen” blev vist fra 4. november 2017 til 7. januar 2018. Til ferniseringen kom ca. 350 besøgende, og det samlede besøgstal kom op på ca. 3.000. Ikke dårligt, når man tager konkurrencen med jul og nytår i betragtning. Det var bemærkelsesværdigt, at mange unge udstillingsgæster havde fundet vej til Sophienholm. Det skyldtes bl.a., at de ni udstillende kunstnere flittigt havde brugt deres sociale netværk til at supplere annonceringen gennem de sædvanlige kanaler. Endvidere afsluttede de udstillingen med en ”finnisage”, som trak ekstra publikum til. Gruppeudstillingen var kurateret af Flemming Hoff og Signe Heinesen. De ni billedkunstnere viste værker, der med stoflighed, enkelthed og stilhed opfordrede til nærvær og fordybelse i nuet. Udstillingen fik fine anmeldelser og blev eksempelvis i Kunstavisen 10/2017 beskrevet som et velgørende og vitalt modspil til den figurative kunstscene.
Til beretningen for 2017 skal lige nævnes kunstforeningens forrige vinterudstilling ”Tegn”, som sluttede 8. januar 2017. De sidste dage var der rigtig mange, der skulle nå at se udstillingen.
”Seeing the Unseen” var en helt anden type udstilling. Så vi var spændt på, hvordan den ville blive modtaget efter succesen med ”Tegn”. Vi blev glædeligt overrasket.
Årets kunstrejse gik til Kassel i delstaten Hessen.
Her så vi Documenta 14 ”Læren fra Athen”. Temaet var ”Tid-sted-afstande – sociale og mentale påvirkninger”. Hvert femte år siden 1955 har Kassel været værtsby for den internationalt berømte kunstevent, hvor betydningsfulde kunstnere fra hele verden udstiller overalt både ude og inde. Hele byen var præget af skulpturer, installationer og malerier, som gjorde indtryk og vakte til eftertanke. Programmet bød også på en sejltur på floden Fulda og en udflugt til Kassels UNESCO-verdensarv, den spektakulære vandkunst i Bergpark Wilhelmshohe.
Der blev afholdt introduktionsmøde for rejsedeltagerne i bibliotekssalen, og efter rejsen afholdtes en billedaften i Fuglevad Vandmølle. Igen måtte vi konstatere en stor interesse for foreningens kunstrejser.
Sommerudflugt til Odsherred. Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs blev besøgt med rundvisning på særudstillingen ”Fokus på Odsherredmalerne”, hvor vi fik en gennemgang af malerkoloniens historie. Efterfølgende stod Hempel Glasmuseum ved Isefjorden på programmet. Udstillingen indeholdt eksempler på glassets muligheder i både brugsgenstande og kunstværker. Vejret var til sommerudflugt.
Udflugt til Københavns Rådhus. En grundig omvisning på Martin Nyrups rådhus med de mange detaljer – et kunstværk i sig selv, men derudover spækket med kunst, bl.a. vægmalerier af Vilhelm Hammershøj. Vi fik en spændende gennemgang af en vidende og engageret rådhusbetjent og sluttede i kantinen med rådhuspandekager og et lille glas, før vi skulle ud i regnen.
Kunstforedrag med middag på Lindegaarden. Forfatteren Dorte Smedegaard fortalte om maleren og forfatteren Emilie Demant Hatt (1873-1958). Uddannet på Kunstakademiet i København og gennem sin kunstneriske løbebane bevægede hun sig fra naturalisme til et ekspressionistisk og originalt udtryk i sin malerkunst. Et spændende foredrag om en kunstner, der blev præget af sit møde med fire forskellige mænd, bl.a. sin ungdomsforelskelse i komponisten Carl Nielsen.
Maden, vi havde bestilt hos Meyers Køkken, levede desværre ikke op til forventningerne, så der skulle nytænkes i 2018.
Medlemsbladet, hjemmesiden og Facebook. Kommunikationen med medlemmerne har fundet sin form med to årlige medlemsblade, en velfungerende hjemmeside og opfølgende e-mails. Og senest er kunstforeningen kommet på Facebook.
Som information til kommunens borgere har vi altid grundige, illustrerede omtaler af vores udstillinger i lokalavisen med opfordring til borgerne om gratis at se udstillingerne på Jernbanepladsen og i Cobra-rummet samt til at komme til gratis ”Mød kunstneren”-arrangementer (artist talks). Vi sørger også for pressemeddelelser om vores vinterudstillinger, men her skal der betales entré, hvis ikke man er medlem af kunstforeningen.
TAK
Tak til bestyrelsen for den energi og det engagement, I lægger for dagen. Vi har et godt arbejdsklima, og alle tager fat. Det er også påkrævet, for at vi kan levere så stort et frivilligt arbejde, som er nødvendigt for at kunne tilbyde de mange aktiviteter.
Tak til vores revisorer, som sammen med vores samvittighedsfulde kasserer har leveret årsregnskabet.
Tak til vores kustoder for pasning af udstillingerne på Jernbanepladsen.
Tak til Sophienholms leder og hendes personale for et fint samarbejde omkring kunstforeningens vinterudstilling og vores udstillinger i Cobra-rummet.
Endelig skal Lyngby-Taarbæk Kommune og kulturchefen have tak for rammerne for kunstforeningens virke.
Lis Langvad, Formand
2017 – 2010
Referat fra Lyngby Kunstforenings 65. generalforsamling på Kulturstedet Lindegaarden, torsdag 27. april 2017 kl. 19.30
Som dirigent valgtes Rolf Aagaard-Svendsen.
Formanden Lis Langvads beretning for kalenderåret 2016 blev taget til efterretning.
Det samme gjorde årsregnskabet fremlagt af vores revisor, Ole Koefoed Steen på vegne af kassereren Finn E. Kristensen, som ikke deltog i generalforsamlingen.
En mindre vedtægtsændring i § 9, stk. 1: ”Foreningen er forpligtiget til udadtil ved underskrift af formanden eller næstformanden og et bestyrelsesmedlem”, hvor ordet ”bestyrelsesmedlem” foresloges erstattet af ”kassereren”, blev vedtaget.
Kontingentet, 250 kr. for enkelt-medlemmer, 400 kr. for par, 1.000 kr. for firmaer og 125 kr. for unge under 25 år, vil fortsat gælde.
Det eneste valg til bestyrelsen var en ny suppleant for ét år til erstatning for Kirsten Hergaard, der rykkede op som bestyrelsesmedlem i stedet for Ruth Bejder, som ud-trådte af bestyrelsen et år før tid. Rasmus Wiuff, som bestyrelsen havde indstillet til suppleantposten, blev valgt in absentia.
Vores 2 revisorer og 1 revisor-suppleant er først på valg i 2018.
I forbindelse med det aktuelle medlemstal på 183 medlemmer, som er en smule lavere end i 2016, fremhævede bestyrelsen, at det er en fælles opgave for alle medlemmer – og ikke kun for bestyrelsen – at hverve nye medlemmer til kunst-foreningen.
Efter generalforsamlingen – og en lille forfriskning – gik de 86 fremmødte medlemmer over til udlodningen af indkøbt og doneret kunst i 2016.
Som altid en hyggelig og veloplagt generalforsamling og kunstlodtrækning.
Tove Løvsgren
Sekretær (referent)
- maj 2017
LYNGBY KUNSTFORENING
BERETNING FOR KALENDERÅRET 2016 Lis Langvad april 2017
I år er det 65. gang vi holder generalforsamling og vi har en arv at forvalte, hvor engagerede borgmestre og kunstinteresserede borgere gennem årene har været med til at gøre Lyngby-Taarbæk til et kulturelt fyrtårn i regionen.
Vores fornemmeste opgave er fortsat at holde fingeren på samtidskunstens puls og stå for udstillinger – centralt i Lyngby og på Sophienholm – der engagerer og giver oplevelser.
Lyngby Kunstforening har et godt renomme som udstillingssted blandt professionelle kunstnere. Derfor har vi mange ansøgere til vores censurerede udstillinger på Jernbanepladsen, i Cobra-rummet ved Sophienholm og til vores årlige udstilling i Sophienholms hovedbygning. Vores 3 udstillingsudvalg foretager også opsøgende arbejde ved valg af kunstnere for at kunne fastholde et alsidigt udstillingsprogram og et højt kunstnerisk niveau.
Årets store vinterudstilling, der blev vist på Sophienholm fra 12. nov. 2016 til 8. jan. 2017, hed ”TEGN”. Her viste vi bredden i tegnekunsten gennem 20 professionelle kunstneres værker. Udstillingen blev lavet i samarbejde med Vestjyllands Kunstmuseum og Janus Bygningen. Den trak pænt mange besøgende til Sophienholm – knapt 2000 – på trods af konkurrencen med jul og nytår. Vi tilbød også omvisninger i udstillingsperioden.
I kunstforeningens lokaler på Jernbanepladsen har vi i løbet af 2016 haft 9 censurerede udstillinger – heraf 1 dobbeltudstilling af 3 ugers varighed. Udstillingerne indeholdt henholdsvis malerier, akvareller, installationer, tegninger, collager, keramik, grafik, træsnit, skulpturer og videokunst, så vi var vidt omkring i fremstillingsteknik og udtryk. Ferniseringerne er altid meget velbesøgte, og vi sørger for at få udstillingerne godt annonceret i Det Grønne Område, så dette gratis kulturtilbud kommer bredt ud til borgere og andre besøgende, der fra arbejde eller indkøb passerer Jernbanepladsen. Endvidere lagde vi lokaler og kustodebistand til foreningen ”Åbne Døre”s præsentationsudstilling af deres medlemmer før årets værkstedsbesøg.
I Cobra-rummet havde kunstforeningen i 2016 i alt 16 udstillinger af 12 dages varighed med fortrinsvist yngre kunstnere. Også her blev vist billedkunst med forskellige fremstillingsformer – malerier, grafik, video, foto mm.
Vi kunne i 2016 tilbyde en kunstrejse til Bremens kunstsamlinger – Roselius museet med Paula Modersohn-Becker malerier og den unge kunstner Laura Eckerts træskulpturer samt Kunsthalle Bremen med deres imponerende samlinger af kunstværker samlet af de rige storkøbmænd og kafferisterier fra Bremens blomstrende tid som Hansestad. Vi besøgte kunstnerlandsbyen Worpswede og kunstudstillingen NordArt og ikke at forglemme besøgte vi Nolde museet i Seebull på udturen til Bremen. En musikalsk oplevelse var der også indlagt i programmet – en koncert med Bremens Kaffeehaus-Orchester. Og som det er blevet tradition mødtes rejsedeltagerne efter hjemkomsten til en billedaften på Fuglevad Vandmølle.
På forårsprogrammet stod en omvisning i Christiansborgs kunst med middag i Snapstinget. Vi så portrætterne af de tidligere statsministre og vi så, hvor forskelligt partiernes grupperum var kunstnerisk udsmykket.
Sommerudflugten gik til Lolland med besøg på Fuglsang Museum og maleren professor Richard Winthers hus i Vindeby med de rigt bemalede vægge og lofter.
Efterårsturen gik til Panum Instituttet på Nørrebro, hvor 28 kunstnere, bl.a. grupperne Eks-skolen med Bjørn Nørgård og de unge vilde med Kenneth Nielsen og Claus Carstensen, fik udsmykningsopgaven af bygningskomplekset, som blev opført i 1971-86.
Endvidere kunne vi i samarbejde med Nordea Private Banking i Lyngby invitere vores medlemmer til et særarrangement ”Portrætter & menneskeskildringer – Hanne Varming og Zura”. Her fortalte Hanne Varmings datter om sin mors kunst og de udstillede skulpturer, og maleren Zura talte om sine udstillede portrætmalerier.
Vores aktiviteter er udelukkende baseret på frivillig arbejdskraft. Vores medlemstal ligger fortsat og svinger omkring 200. Medlemskontingentet går primært til indkøb af kunstværker fra de udstillende kunstnere på Jernbanepladsen. Det er disse værker, der sammen med donationerne fra Cobra-rummets udstillere bortloddes til medlemmerne i forbindelse med generalforsamlingen. Vores arrangementer – kunstrejser, udflugter, medlemsmiddage med kunstforedrag – skal økonomisk ”hvile i sig selv” med betaling fra deltagerne. Vinterudstillingen på Sophienholm (med katalog, plakat/invitationer, ferniseringsudgifter osv) skal finansieres af fondsmidler – og det er ganske vanskeligt at få noget i øjeblikket, skal jeg hilse og sige. Sophienholm får udstillingens entreindtægter. Lyngby-Taarbæk Kommune stiller udstillingslokalerne til rådighed for kunstforeningen, og giver et årligt tilskud på 41.000 kr. Vi udgiver 2 medlemsblade om året og vi har nu en overskuelig og informativ hjemmeside.
Den centrale beliggenhed af vores primære udstillingslokaler i bymidten og ved trafikknudepunktet er vigtig for vores mulighed for at tiltrække spændende kunstnere. Den er også vigtig for at tiltrække et kunstinteresseret publikum fra hele kommunen og markere os blandt hovedstadsområdets øvrige udstillingssteder.
Vi er meget bevidste om at nå ud til mange med pressemeddelelser – med billeder- i lokalavisen om vores gratis udstillinger på Jernbanepladsen og i Cobra-rummet samt i forbindelse med kunstforeningens årlige Sophienholmudstilling, at få den annonceret i Sophienholms årsfolder, på hjemmesiden samt i dagspressen, Kultunaut m.v. samt med plakater i nabokommunerne og i andre kulturinstitutioner i hovedstadsregionen.
Lyngby Kunstforenings bestyrelse som består af flere udøvende kunstnere med brede netværk udveksler også ideer og erfaringer med andre kunstforeninger i hovedstadsområdet – Hillerød, Birkerød, Herlev, Ballerup, Glostrup, Albertslund m.fl. Når vi sammenligner Lyngby Kunstforenings program holder vi fanen højt med kvalitet og omfang af vores udstillingsvirksomhed men også med et program med kunstforedrag, kunstrejser og –udflugter, hvor den sociale dimension – det at mødes omkring kunsten er af stor betydning for vores medlemmer.
Et hjertesuk:
I forbindelse med at Kultur- og fritidsudvalget havde besluttet, at de 3-årige kontrakter med de kulturelle foreninger, kunstforening, jazzklub, musikforening, teater og historisk-topografisk selskab, der udløb ved årsskiftet kunne forlænges med 1 år til også at gælde i 2017 efterlader det os i et vakuum med en vis usikkerhed om, hvorvidt vores politikere er klar over vore betingelser for at få kontrakter i hus med anerkendte kunstnere. Det er således vanskeligt at operere med en tidshorisont på mindre end 3 år. Kunstforeningen har eksempelvis indgået udstillingsaftaler 2 år frem for udstillingerne på Jernbanepladsen, og frem til udgangen af 2019 med vores Sophienholmudstillinger.
Med vores udstillinger og medlemsarranementer leverer vi et solidt input til kommunens kulturprofil. Som en aktiv medspiller i udviklingen af kulturpolitiken, vil vi opfordre vores politikere til at støtte en visionær kulturpolitik som parameter for ”det gode liv”, og at have øje for forskellige aldersgrupper behov. Ildsjælene bør støttes, da de leverer et frivilligt gratis arbejde. Den indsats burde vore politikere værdsætte som en vigtig ressource for at fastholde og videreudvikle kommunens kulturelle identitet og position på det kulturelle landkort.
Til slut vil jeg takke bestyrelsen for det store frivillige arbejde med at få de mange udstillinger og arrangementer op at stå. Det kan kun lade sig gøre ved at alle tager fat på opgaverne med stort engagement. Tak til Vores revisiorer for sammen med vores nye kasserer at levere årsregnskabet. Jeg skal også takke vores trofaste kustodekorps, som passer udstillingerne på Jernbanepladsen. Endelig skal jeg rette en tak til Lyngby-Taarbæk kommune og Sophienholm for støtte og godt samarbejde.
Referat af generalforsamling Kulturstedet Lindegaarden, onsdag 20. april 2016 kl. 19.30
Formanden, Lis Langvad, bød velkommen til foreningens 64. generalforsamling og præsenterede bestyrelsen.
Ad 1. Valg af dirigent Bestyrelsen pegede på Rolf Aagaard-Svendsen, som blev valgt. Han konstaterede, at mødet var rettidigt indkaldt og dagsordenen udsendt med medlemsblad nr. 1 for 1. halvår 2016.
Ad 2. Beretning Lis Langvad afgav beretning for kalenderåret 2015. ./. Beretningen i sin fulde udstrækning er vedhæftet dette referat, som også lægges på foreningens hjemmeside. Et sammendrag af referat/beretning bringes i medlemsblad nr. 2, 2016. Forsamlingen tog beretningen til efterretning.
Ad 3. Aflæggelse af revideret årsregnskab Kassereren Ole Koefoed Steen gennemgik regnskabet. Forsamlingen godkendte regnskabet.
Ad 4. Forslag fra bestyrelse eller medlemmer Da der ikke var indkommet forslag fra medlemmerne, og da et forslag fra bestyrelsen omhandlende kontingent, blev dette behandlet under dagsordenens punkt 5.
Ad 5. Fastsættelse af kontingent for det kommende regnskabsår Bestyrelsen indstillede en forhøjelse af kontingentet fra 2017 til 250 kr. for enkelt-medlemmer og 400 kr. for par. Det oplystes, at kontingentet har været uændret siden 2008. Det kunne endvidere oplyses, at bestyrelsen har besluttet at fastholde definitionen af par som medlemmer med fælles adresse – som anført på hjemmesiden, i medlemsbladet og i hvervefolderen. Hvis man indmeldes som par, skal det oplyses, hvilken fællesadresse medlemsblad mv. skal sendes til. Par-rabatten svarer til prisen for to medlemsblade, inkl. porto. Generalforsamlingen vedtog bestyrelsens forslag uden diskussion.
Ad 6. Valg af formand Lis Langvad blev genvalgt for 4 år.
Ad 7. Valg af bestyrelsesmedlemmer Karin Sandvad og Kirsten Knudsen blev genvalgt for 4 år. Jakob Maaløe og Ole Koefoed Steen var på valg, men ønskede ikke at genopstille. Suppleanten Lars Høeg blev valgt som bestyrelsesmedlem for 4 år. Da Tine Hecht-Pedersen ønskede at trække sig fra bestyrelsen midt i sin valgperiode, havde bestyrelsen indstillet Nina Maria Kleivan, som blev valgt til bestyrelsen for 2 år. Som ny kasserer og medlem af bestyrelsen havde bestyrelsen indstillet Finn E. Kris-tensen, som blev valgt for 4 år. Alle valg blev gennemført uden modkandidater.
Ad 8. Valg af 2 suppleanter I stedet for Niels Reumert, der ikke ønskede genvalg, og Lars Høeg, som blev indvalgt i bestyrelsen, havde bestyrelsen indstillet Pontus Kjerrman og Kirsten Hergaard. De blev begge valgt for 2 år.
Ad 9. Valg af revisorer og revisorsuppleant Rolf Aagaard-Svendsen blev genvalgt for 2 år. Da Jørgen B. Schmidt ikke ønskede at genopstille som revisor, havde bestyrelsen indstillet Ole Koefoed Steen til den ledige revisorpost. Han blev herefter valgt for 2 år. Revisorsuppleanten Steffen Rohlff blev genvalgt for 2 år.
Ad 10. Eventuelt Under dette punkt løftede formanden sløret for kunstrejsen i august 2017, hvor en busrejse til Kassel med Documenta-udstillingen er under forberedelse. Efter formandens takketaler til de afgåede bestyrelsesmedlemmer – samt omdeling og afsyngning af fællessang til Ole Koefoed Steen og Jakob Maaløe, forfattet af Monica Munch – kunne vi gå videre til udskænkning af vin og bortlodning af kunstværker. 89 af medlemmer af foreningen deltog i årets generalforsamling.
Referent: Tove Løvsgren TL/LL, 5. maj 2016
Bilag: Lyngby Kunstforenings årsberetning 2015 Lis Langvad, april 2016
BERETNING FOR KALENDERÅRET 2015 I år er det 64. gang, vi holder generalforsamling, så Lyngby Kunstforening er en gammel agtværdig forening i Lyngby-Taarbæk Kommune. Med et stort frivilligt arbejde markerer og samarbejder vi med kommunen og Sophienholm om kulturelle tilbud. Lyngby Kunstforening har holdt aktivitetsniveauet oppe i 2015 med et stort antal udstil-linger om samtidskunst i vore lokaler på Jernbanepladsen 22, i Cobra-rummet ved Sophienholm og med den store vinterudstilling i selve hovedbygningen.
Året bød også på en lang en række medlems-arrangementer – kunstrejse, udflugter, foredrag med middag. Arrangementer, som der var stor tilslutning til og meget positiv respons på. 2015 var året, hvor vi gik over til kun 2 årlige medlemsblade for at spare trykkeudgifter og dyr porto. Det lægger et lille pres på bestyrelsen med at få aftaler og priser på plads til et halvårligt blad, men bestyrelsen er kommet godt ind i den nye rytme, og blad-ændringen er blevet godt modtaget af medlemmerne. Med mailadresser på stort set alle vore medlemmer kan vi nemt få supplerende medde-lelser ud til dem – eksempelvis hvis et spændende arrangement dukker op, eller et detaljeret rejseprogram skal udsendes til tilmeldte kunstrejsedeltagere. Kommunikationen er ikke bare blevet billigere, men også nemmere og hurtigere, nu hvor vi har mail-adresser på næsten alle medlemmer. Vi er nu nede på 13 frimærker for at komme ud til de sidste.
Vores nye og mere overskuelige hjemmeside har, selv om den også har krævet lidt indkøring og gratis support fra en frivillig ekspert, været en god informationskilde og et godt supplement til medlemsbladet. Hvis man har forlagt sit medlemsblad, kan man nu ikke bare tage et nyt, men må læse det på hjemmesiden. Man skal dog stadig huske at passe godt på især efterårsbladet med påklæbet adresselabel, som er adgangsbillet til kunstforeningens Sophienholm-udstilling sidst på året. Vores medlemstal lå ved årsskiftet på 200 – nogle er gået fra, men vi har også tiltrukket nye medlemmer.
Til vores ferniseringer møder vores medlemmer talstærkt op og bekræfter interessen for socialt samvær omkring samtidskunsten. Men også succeser med kunstrejser, medlemsudflugter mm. har betydning for både at fastholde og tiltrække nye medlemmer. Med det store frivillige arbejde, der lægges i at tilbyde byens borgere og besøgende gode udstillinger med samtidskunst, er det afgørende, at vi har en central placering i byen. Med planerne om en rådhusudvidelse, som ville indebære nedrivning af Jernbane-pladsen 22, var vi usikre på kunstforeningens fremtid. Da løsningsmodellen med nedrivning af bygningen blev mindre aktuel, var den umiddelbare fare for at skulle flytte fra de nuværende lokaler – der er specialindrettet til at vise kunstudstillinger – rykket lidt ud i fremtiden. Men så fik forvaltningen i 2015 øje på vores lokaler som en mulig placering af et jordemodercenter. Heldigvis blev det indrettet i den modsatte ende af bygningen Jernbanepladsen 22. Så igen kunne vi ånde lettet op og koncentrere kræfterne om at tilbyde gode udstillinger på et sted, hvor mange kommer forbi vores vinduer på deres gang mellem S-tog/busser, arbejde og indkøb. Der lægges mærke til omtaler og gode anmeldelser af vores udstillinger i dagspresse, lokalpresse og annoncering i KultuNaut – også uden for kommunen. Og for kunstnerne er det attraktivt at udstille i Lyngby Kunstforening. Vi har et godt renomme og får mange ansøgninger – både til vores udstillinger på Jernbanepladsen, vores store årlige udstilling på Sophienholm og til udstillingerne i Cobra-rummet. Vort udstillingsudvalg er dog også opsøgende for at holde en høj standard og for at kunne vise varierede udtryk af samtidskunsten.
UDSTILLINGER 2015
På Jernbanepladsen 22 har vi igen i 2015 afholdt 9 udstillinger hvoraf én var en dobbeltudstilling. Helle Jakobsen viste malerier og tegninger, der reflekterede drømmeagtige scenerier. Helle Thorborg viste oliemalerier, akvareller og collager, hvor naturstudier eller digte var hendes motiver. Vibeke Winberg havde malerier og skulpturer på sin udstilling med motiver fra hver-dagen med billeder indeholdende et mylder af detaljer. Inge-Lise Koefoed viste med sine billeder og skulpturer i sten, metal, papir og plastik sammenhænge i et sårbart økosystem. Hendes inspiration er insekters liv og spor fra naturen. Charlotte Thorup og Paule Ducourtial viste henholdsvis skulpturer og tegninger inspireret af naturens grundformer. Skulpturer i små moduler i ler sat sammen til større helheder stod i kontrast til tegninger med tynde, sorte linjer. Berta Moltke skabte med motiverne og teknikken i sin grafik lag af tidligere kulturer. Inspireret af kalligrafi og gamle håndskrifter bygger hun lag på lag motiver op. Pernille Maegaard tog med sine malerier og broderede billeder udgangspunkt i erin-dringer om mønstre og bevægelse. Jørgen Teik var i arbejdsprocessen med sine billeder optaget af det eksistentielle, bl.a. inspireret af religiøse billeder. Ronald Burns ville med sin udstilling vise kunsten at tegne med de detaljerede og gennemarbejdede værker. Endvidere havde vi for 5. gang foreningen ”Åbne Døre”s præsentationsudstilling af deres medlemmers værker som optakt til efterårets værkstedsbesøg.
I Cobra-rummet ved Sophienholm havde vi i 2015 14 udstillinger med yngre billede-kunstnere. Med forskellige udtryksformer – primært malerier, men bl.a. også træsnit, fotocollager og keramik – blev der vist meget forskelligartede udstillinger. Kunstnerne er fortsat meget glade for at udstille i Cobra-rummet, og det hjælper også på salget, når mange lige kigger ind, når de besøger Sophienholm. Bestyrelsen fastholder bestemmelsen om, at det primært er yngre kunstnere, der skal have mulighed for at ud-stille for at spare udgifter til et galleri. Det var i Erik Andreasens ånd, og bestyrelsen bakker det fortsat op. Udstillingsudvalget for Cobra-rummet har gjort en indsats for at være opsøgende for at få fat i, hvad der rører sig blandt yngre kunstnere og sikre kvali-teten i de skiftende udstillinger.
Kunstforeningens årlige udstilling på Sophienholm ”00197 Roma”
Udstillingen viste tolkninger af en række billedkunstnere og forfatteres møde med Rom efter ophold på Det danske Institut. Med lydoptagelser, videoer, malerier, tegninger, installationer og tekster fik de besøgende en moderne version af den rejsende billed-kunstner og forfatters møde med byen og dens forstæder. Til ferniseringen blev der spillet et stykke nykomponeret guitarmusik, og i Sophien-holms væksthus opførtes en lydperformance, inspireret af Roms lyde. I udstillingsperi-oden var der endvidere særarrangementer med oplæsninger, performance og indlæg om udstillingens tema. Der blev udgivet en bog til udstillingen. Bogen/kataloget kan betragtes som et selvstæn-digt værk, der er interessant ud over udstillingsperioden. Med indlæg om kunstprojekter uden for det historiske centrum er bogen en god introduktion til senere besøg på de kanter. Vi har stadig nogle af bøgerne til salg på Jernbanepladsen til nedsat pris. Med denne udstilling opnåede vi igen fine anmeldelser og et pænt besøgstal. Og selv om entreindtægterne går til Sophienholm, er det vigtigt for Lyngby Kunstforening, at der bliver lagt mærke til vores udstillinger både lokalt og regionalt. Det kan betragtes som kunstforeningens løn for det store frivillige arbejde, vi lægger i vores udstillings-aktivitet. I november 2015 skulle vi være klar med den næste udstillingsaftale om udstillingen i vinteren 2016-17, som skulle med i Sophienholms udstillingsprogram for 2016. Her har I kunnet læse, at udstillingen ”Tegn” er under forberedelse. I kan glæde jer til at se tegnekunstens mangfoldighed udfolde sig i 21 professionelle kunstneres værker.
Kunstrejsen i 2015 gik til Oslo – 18.-22. august Vi var begunstiget med det mest pragtfulde sommervejr, sejlturen op og hjem i kahytter med udsigt, gode måltider, et centralt beliggende, nyindrettet hotel i den tidligere centralbanegård, en festforestilling i Gamle Logen i anledning af kammermusikfesti-valen og så selvfølgelig besøg på spændende kunstudstillinger. Hvad kunne man ønske sig mere af en kunstrejse? På Munch-Museet så vi en udstilling med Munch og van Gogh, som havde fået fine anmeldelser. Den skulle senere vises i Amsterdam. Museet for Samtidskunst viste ”arte povera” – Pistoletto, Daniel Judd og Sol de Witt. Heine-Onstad Museet havde en udstilling om Pop Art. På Astrup-Fearley-museet på Akershus Brygge så vi bl.a. Damien Hirst og Anselm Kiefer i det spændende nye byggeri – som vi også havde bemærket ved indsejlingen til Oslo – tegnet af arkitekten Renzo Piano. På besøget i Oslo Kunstforening – som organisatorisk kan sammenlignes med Kunst- foreningen Gammel Strand – viste man en ung japansk installationskunstners skulpturer og videokunst. Og efterfølgende gentog vi succesen fra de forrige kunstrejser med at afholde en billedeaften på Fuglevad Vandmølle, hvor rejsedeltagerne over lidt ost og rødvin kunne vise hinanden billeder fra turen. Succesfulde kunstrejser resulterer i hurtigt overtegnede tilmeldinger til efterfølgende rejser, hvad vi også har oplevet til den kommende rejse til Bremen og Seebüll.
Sommerudflugten – 5. juni til Malmø
På Malmö Konstmuseum, der har til huse i Malmöhus, Nordens ældstbevarede renæs-sanceslot, fik vi en rundvisning i en af de faste udstillinger, før vi spiste frokost samme sted. På Moderna Museet, indrettet i Malmø elværks gamle turbinehaller, fik vi en gennem-gang af udstillingen om Niels Dardell. Igen en vellykket udflugt i dejligt vejr sluttede af med en smuttur med bussen omkring bygningen Turning Torso.
Efterårsudflugten – 3. oktober til Køge
Her så vi på kunst i det offentlige rum – både i byens centrum og på Køge Skitsesam-ling (KØS). Vi mødtes ved stationen i Køge og spadserede ad ”skulpturruten” til KØS, nu Museet for Kunst i det Offentlige Rum, hvor vi blev vist rundt i museets nyerhvervelser. På museets forplads blev der afholdt skaterkonkurrence, så der var et fornøjeligt leben af børn og unge på denne offentlige plads med kunst.
Medlemsmiddag med kunstforedrag – 5. marts på Kulturstedet Lindegaarden
Filminstruktør Torben Glarbo viste og fortalte om sin film om kunstnerparret Sonja Ferlov og Ernest Mancoba. Han fortalte om sin tilgang til filmmediet og om sin tilgang til kunsten. For, som han sagde, er billedkunst og film tæt forbundet. Filmen med Sonja Ferlov var hans første film som instruktør, som det tog ham 7 år at producere. Efterfølgende er det blevet til film om bl.a. Svend Wiig Hansen og strubesang fra det indre Mongoliet. Middagen var indkøbt hos ”Det sunde køkken” på Lyngby Hovedgade. Igen kan kunstforeningen se tilbage på år, hvor vi har givet et væsentligt bidrag til kommunens kulturpolitik og haft mange tilbud til vores medlemmer. Det har kun kunnet lade sig gøre med en aktiv og engageret bestyrelse, som er indstillet på at påtage sig arbejdet og ansvaret for de enkelte arrangementer og udstillinger med ophængninger, ferniseringer, medlemsblad, hjemmeside, kontakt til pressen, kunstrejse, udflugter, kunstnerbesøg, kunstforedrag mm. Det er frivilligt arbejde, vi udfører, så der skal også være et hyggeligt og respektfuldt samarbejde. Det vil jeg gerne takke bestyrelsen for, at vi har. Også en stor tak til vores kasserer og vores revisorer for igen at have leveret årsregnskabet, som bare er i orden. Vores udstillinger på Jernbanepladsen kunne heller ikke køre uden vores gode kustode-korps. De skal alle have tak for indsatsen. Og så har en række af vores medlemmer tilbudt sig som hjælpere, når der er brug for praktisk hjælp til vores arrangementer. Tak for det. Jeg vil slutte med at sige tak til Lyngby-Taarbæk Kommune og i særdeleshed Benedicte Bojesen og hendes personale på Sophienholm for støtte og godt samarbejde.
Referent: Tove Løvsgren TL/LL, 5. maj 2016
2010-2015 Generalforsamling 15. april 2015
Formandens beretning for kalenderåret 2014 Lyngby Kunstforening har igen i 2014 tiltrukket et stort publikum til sine kunstudstillinger på Jernbanepladsen i Cobra-rummet og på Sophienholm. Vi henvender os til kommunens borgere – fra skolebørnene til de voksne kunstinteresserede – men også til de mange mennesker med ærinde i Lyngby, som på deres vej til og fra indkøb, arbejde eller uddannelsessteder kommer forbi vores oplyste vinduer på Jernbanepladsen eller besøger Sophienholm. Synligheden af vores arbejde er blevet underbygget af gode anmeldelser af vores udstillinger i lokal- og dagspresse, som har givet genklang af ud over kommunegrænsen. Vi er i bestyrelsen stolte over, at vi med det store frivillige arbejde er med til at styrke kommunens kulturelle profil. Et signal om Kunstforeningens betydning fik vi med invitation til grundstensnedlæggelsen 28. marts 2014 på det store Kanalvejsbyggeri hvor Microsoft får hovedsæde. Her blev disketter om Lyngby Kunstforening indstøbt på dagen i en tidskapsel sammen med det øvrige grundstensmateriale, og kunstforeningen blev nævnt i borgmesterens tale.
Til ”frivillig fredag” 26. sept. 2014, hvor ca. 15 lokale, frivillige foreninger kunne informere om deres arbejde, var Lyngby Kunstforening repræsenteret med en stand. Der blev delt hvervefoldere ud og det gav vist et par ekstra medlemmer, men ellers glimrede de kulturelle foreninger med deres fravær. Til den lejlighed havde kunstforeningen udfærdiget en lille kunstquiz, hvor vinderen af 2 flasker vin blev udtrukket lige efter nytår. Vi har en aktiv forening, hvor det sociale samvær omkring kunsten til ferniseringer, foredrag, middage, udflugter rejser og kunstnerbesøg er vigtig. Vores medlemstal ligger fortsat på omkring 200 medlemmer, hvor få er faldet fra og nye medlemmer er kommet til i det forgangne år. Ny hjemmeside gik i luften den 2. december 2014 efter et langt forberedende arbejde i det forgangne år. Den er blevet meget mere overskuelig og brugervenlig, så I nemt kan orientere jer på den om foreningens arrangementer. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra medlemmerne på den nye hjemmeside. Da vi nu også har mailadresser på vores medlemmer med nogle få undtagelser mente vi, at tidspunktet var kommet til at spare på medlemsbladet. I slutningen af året besluttede vi derfor at udsende 2 årlige blade i stedet for 4. Det vil også give nogle portobesparelser fremover. Pas på ikke at forlægge jeres medlemsblad, selv om I nu bare kan se det på hjemmesiden, for 2. halvårs medlemsblad med jeres adresselabel på gælder som adgangsbillet til kunstforeningens Sophienholm-udstilling sidst på året.
Udstillinger: På Jernbanepladsen 22 har vi i 2014 afholdt 9 udstillinger, hvoraf de 3 var dobbeltudstillinger. Med årets 12 udstillere har samtidskunsten været repræsenteret med forskellige udtryksformer: Peter Frimands modeller og papirarbejder viste processen med at arbejde med et rumligt værk, hvor der er flere tolkninger for beskueren i en interaktion mellem sansning og refleksion. I Hanne Helms’ abstrakte malerier med rørformede elementer i forskellige farvekombinationer kunne ses en forbindelse til hendes baggrund som væver. Jette Berg og Søs Beck udstillede malerier og skulpturer i en dobbeltudstilling. I Jette Bergs billedsprog er der i stramme kompositioner tolkninger af vores omgivelser som eksempelvist gammelt murværk og kalkede vægge. Søs Beck viste sanselige skulpturer i bronze, aluminium eller ler. Billedhuggerparret Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen viste på deres dobbeltudstilling eksempler på Pontus’ verden af fabeldyr og Tines blomstrende stentøj. Birgit Kjær Thomsens billedvævninger havde såvel detaljeret gengivne sommerfugle som grafisk stærke motiver som foldede striber i sine vævninger. Mette og Helge Holmskov viste malerier og skulpturer på deres dobbeltudstilling. Mette Holmskovs landskabsmalerier klædte hendes afdøde fars skulpturer. Helge Holmskovs skulpturer er kendte fra det offentlige rum. Jens Brinks fotografiske kunstværker omhandlede hans indtryk fra Vestgrønland med de mange motiver med is, der kan opleves ved en isbræ og fisk til tørre. Eva Hjorth illustrerede med sin udstilling ”Sammenstillinger” oplevelser i det daglige liv. Med opstillinger, små figurer, sammenlagt vasketøj og lign. fortale hun historier om arbejde og familie. Lisbeth Nielsen Lyrstrands digitale malerier oplevedes som flimrende grønne skovbryn passeret i fart. Udstillingen rummede også en række grenskulpturer. Endvidere havde vi for 4. gang foreningen ”Åbne Døre”s præsentationsudstilling i vores lokaler på Jernbanepladsen af deres medlemmers værker som optakt til efterårets værkstedsbesøg. Fra den 5. til den 13. december blev vores udstillingsprogram på Jernbanepladsen undtagelsesvist udvidet med særudstillingen ”Børnekunst i skolerne”. Med et delvist sammenfald af kunstnerne på vores Sophienholmudstilling ”Vintersol” og huskunstnerprojektet på kommuneskolerne i efteråret gav det god mening og synergi, at vi ekstraordinært fik indpasset udstillingen med børnenes arbejder på Jernbanepladsen, medens Vintersol blev vist på Sophienholm.
I Cobra-rummet ved Sophienholm havde vi 18 udstillinger hvoraf 2 var dobbeltudstillinger, hvor der blev vist malerier, skulpturer, fotokunst, papirarbejder og keramik. Mange kunstnere er interesseret i at udstille i Cobra-rummet, men det er en særlig opgave for udstillingsudvalget at få fat i de yngre kunstnere, så vi kan vise nye tendenser i samtidskunsten. Men vi holder fast i formålet, som var vores tidligere formand Erik Andreasen ide, at give yngre kunstnere mulighed for at udstille ”gratis”, medens man samtidigt fik trukket besøgende ind til det enestående Cobra-loft, som skulle belyses af dagslyset fra vognportens glasfacade.
Kunstforeningens årlige udstilling på Sophienholm fra 28. november 2014 til 11. januar 2015 hed ”Vintersol”. Med en udstillingsperiode, der skulle konkurrere med jule- og nytårsaktiviteter havde kunstforeningen fået en særlig udfordring med at trække publikum til en kunstudstilling. Men med en sanselig kunstudstilling, som appellerede til besøgende i alle aldre, opnåede vi et flot besøgstal på over 3000 – godt hjulpet på vej af de gode avisanmeldelser vi fik i lokalavis og dagspresse: I Det Grønne Område, gav Carl Otto Detlefsen 4 stjerner og skrev bl.a. : ”Et festfyrværkeri af en udstilling” ”Det er simpelthen en sprudlende veloplagt udstilling, som fylder rummene på Sophienholm – ”Udstillingen er et led i et samlet fremstød for at åbne kunsten for børn….men der er fuldtud nok at se på for den voksne besøgende. Det er samtidig lidt af et overflødighedshorn, idet hele 21 yngre samtidskunstnere har medvirket til udstillingen” – ”Så befriende at så godt som alle værker inviterer til sansning og berøring og en lyst til at komme beskueren (og børnene) i møde”. I Politiken gav Torben Sangild 4 hjerter. ”På Sophienholm er vinteren helliget børnene og deres forældre, som kan opleve en både smuk og sjov udstilling, hvor man ikke kun må se, men også røre og gøre” ”Modeltogets lys, der kastede skygger på væggen af skulpturer ”var en magisk oplevelse for både børn og voksne”. Med en række kunstnere, som alle havde erfaringer med at arbejde med kunst og børn på Statens Museum for Kunst, fik vi opbygget en varieret udstilling i Sophienholms lokaler med vægt på stoflighed, fantasi og sanselighed. De 21 kunstnere udstillede egne værker produceret til udstillingen. Sideløbende havde godt halvdelen af de 21 udstillende kunstnere i efteråret været tilknyttet kommunens skoler som ”huskunstnere”. Det gav en yderligere motivation for forældre og børn til at se udstillingen på Sophienholm. I slutningen af 2014 skulle vi være klar med en udstillingsaftale om udstillingen i vinteren 2015 – 16, som skulle med i Sophienholms udstillingsprogram for 2015.
Som flere af jer sikkert har set i dette program, som fra årsskiftet har ligget på Sophienholm, biblioteket og rådhuset, kommer Kunstforeningens næste Sophienholm-udstilling til at handle om danske billedkunstnere og forfatteres indtryk af Rom fra ophold på Det Danske Institut. Dette emne regner vi også med kan tiltrække besøgende i de mørke vintermåneder. Kunstrejsen i 2014 gik til Frankfurt am Main 28.- 31. august. En intensiv rejse, hvor vi oplevede den årlige Museumsufer fest, hvor der centralt i byen og langs bredden af floden Main ligger en lang række væsentlige kunstmuseer for samtidskunst, både hvad det kunstneriske indhold og de arkitektoniske rammer angår. Her skal bl.a. nævnes Städel Museum med omfattende samlinger fra 1300-tallet og op til vores tid, det fine Museum für Angewandte Kunst tegnet af Richard Meyer¨, Schirn Kunsthalle og Museum für Moderne Kunst. Efter hjemkomsten blev rejsedeltagerne inviteret til en billedaften med rødvin og ost på Fuglevad Vandmølle. Noget vi også havde arrangeret efter kunstrejsen til Amsterdam. Så nu er der vel nærmest blevet tradition for en sådant hyggeligt efterspil.
Sommerudflugt den 5. juni gik til Rønnebæksholm ved Næstved. På den gamle herregård, hvis hovedbygning er indrettet til kunstmuseum vistes udstillingen ”Minimal barok” med værker af samtidskunstnere fra ind- og udland. Efter frokosten var der lejlighed til at se den smukke park med lydskulpturer og Grundtvigs lysthus samt den store herregårdshave. På hjemturen besøgte vi ved Slagelse glaskunstneren Branka Lugonjas værksted og udstillingslokale.
Kunstnerbesøg hos kunstnere i Gadevangen i Lyngby den 4. oktober var et tilløbsstykke. Men hvad kunne det være andet med den spændende mulighed for at besøge de mange kunstnere, der bor dør om dør i atelierhusene på Gadevangen. Tine Hecht-Pedersen og Pontus Kjeerman, Vibeke Glarbo, Tine Jakobsen, Helle Thorborg og Per Danø åbnede op for deres boliger og atelier og fortalte om deres arbejder. Vi sluttede af hos Ole Koefoed, som har samlet megen kunst i hus og have. En velbesøgt medlemsmiddag med foredrag af Pontus Kjerrman blev afholdt på Lindegaarden den 14. april. Over temaet ”Skulpturfortællinger”, som også er titlen på den bog Pontus Kjerrman havde udgivet i anledning af sin 60-års fødselsdag, fortalte han om sin kunst. Arrangementet var sammenfaldende med udstillingen af Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersens udstilling på Jernbanepladsen. I og med at vi forsøgte et nyt koncept for medlemsmiddagen – at bestyrelsens medlemmer selv fik stablet middagen på benene, solgte drikkevarer til købmandspriser og stod for oprydning efterfølgende. Derved kunne det gøres billigere selv med leje af Lindegården og honorar til foredragsholder. Medlemstilslutningen var stor, og vi skulle ikke operere med en lang tilmeldingsfrist, så den erfaring gav mod på efterfølgelse, selv om det gav mere arbejde til bestyrelsen. De mange medlemsarrangementer, som Kunstforeningen tilbyder, kan godt gøre bestyrelsen lidt forpustet, men det er dejligt ud over kerneområdet – udstillingerne – at lave rejser, middage, foredrag og udflugter, som medlemmerne er glade for, og som der er så stor tilslutning til. Jeg vil slutte min beretning med at takke bestyrelsen for et godt samarbejde og vores revisorer for sammen med vores dygtige kasserer at levere årsregnskabet. Jeg håber, at vi i bestyrelsen kan bevare energien og glæden ved det frivillige arbejde med at videreføre vores velrenommerede gamle kunstforening. Kustoderne skal også have en tak for at passe udstillingerne på Jernbanepladsen, det er også en meget vigtig opgave. Endelig skal jeg sige tak til Lyngby-Taarbæk Kommune og Sophienholm for støtte og godt samarbejde.
Generalforsamling 5. maj 2014 Formanden Lis Langvad bød velkommen til Lyngby Kunstforenings 62. generalforsamling. Som dirigent valgtes Rolf Aagaard-Svendsen. Formanden fremhævede i sin beretning, at med foreningens kunstudstillinger centralt i Lyngby og i Cobra-rummet ved Sophienholm henvender vi os både til byens borgere og til de mange, der på vej på indkøb, arbejde eller uddannelsessteder kommer forbi vores vinduer på Jernbanepladsen eller besøger Sophienholm. Og med vinterens nye aftenbelysning med lavenergipærer er vi nu blevet mere synlige på Jernbanepladsen. Vort medlemstal ligger nogenlunde stabilt omkring 200. Med kunstforeningens aktiviteter og samarbejdsrelationer er vi en aktiv medspiller i udviklingen af kulturlivet i Lyngby-Taarbæk Kommune. Bestyrelsen indsendte fx bemærkninger til høringsmaterialet om kommunens kulturstrategi 2013-16, og for at gøre børn og unge interesseret i samtidskunst har kunstforeningen bakket op om et projekt med huskunstnere på kommunens skoler, som følges op af Lyngby Kunstforenings næste Sophienholm-udstilling, ”Vintersol”, ultimo 2014. Kunstforeningens septemberudstilling på Sophienholm i 2013, ”Form-Signage”, gav udstillingsgæsterne indblik i de bevægelser, der er i international kunst, og det var glædeligt med de fine anmeldelser, som udstillingen fik. I lokalerne på Jernbanepladsen 22 blev vist 9 udstillinger med dansk samtidskunst, og i Cobra-rummet havde vi 15 udstillinger. Endvidere fik foreningen ”Åbne Døre” atter lejlighed til at præsentere sig i vores lokaler. Beretningen omhandlede også årets vellykkede kunstrejse til Amsterdam fulgt op af en billedaften for rejsedeltagerne på Fuglevad Vandmølle, besøget i Bjørn Winblads Hus i Lyngby og medlemsmiddagen i Frilandsmuseets restaurant, hvor Lars Kræmmer fortalte om begrebet Artmoney og viste eksempler på de små, originale kunstværker. Regnskab og budget blev forelagt af kassereren Ole Koefoed Steen og god-kendt af forsamlingen. Kontingentet blev fastholdt. Fremover bliver det også muligt at tegne firmamedlemskab. Der skulle vælges 2 nye suppleanter. Bestyrelsen anbefalede to kunstnere, som tidligere har udstillet i kunstforeningen. De blev begge valgt. Foreningen bød herefter på en forfriskning inden udlodningen af sidste års indkøbte og donerede kunst.
Generalforsamling 22. april 2013 Formanden Lis Langvad bød velkommen til foreningens 61. generalforsamling. Som dirigent valgtes Rolf Aagaard-Svendsen. I formandens beretning for 2012 omtaltes foreningens velbesøgte 60-års jubilæumsudstilling på Sophienholm i august-september ”50’er kunst. Erik Andreasens samling”. Glyptoteket ejer denne fine samling af international avantgardekunst fra slutningen af 40’erne og 50’erne, samlet af kunstforeningens mangeårige formand, professor Erik Andreasen og doneret af ham til museet i 1982. Også foreningens initiativtager og stifter, borgmester Poul Fenneberg, blev portrætteret på udstillingen. Årets øvrige udstillinsaktiviter bød på 9 udstillinger med samtidskunst i foreningens lokaler på Jernbanepladsen. Og foreningen ”Åbne Døre” fik atter lejlighed til at præsentere sig i vores lokaler. I Cobra-rummet har foreningen i 2012 stået for 17 udstillinger af yngre kunstnere. Beretningen omhandlede også medlemsmiddagen på Frilandsmuseets med foredrag af Kastrupgårdsamlingens museumsleder, Inge Dybbro, den vellykkede sommerudflugt i juni til LO-skolen i Helsingør, Kulturværftet og Tegners Museum samt oktobers besøg på kunstnerværksteder i Valby, hvor 10 kunstnere viste os deres atelierer. Regnskab og budget blev forelagt af kassereren Ole Koefoed Steen og godkendt af forsamlingen. Der stod også valg på dagsordenen, selv om der ifølge vedtægterne kun er valg i lige år. Formandsvalg i år delelige med 4 og valg af halvdelen af bestyrelsen hvert 2. år. Men pga. fratræden af bestyrelsesmedlemmer og oprykning af suppleanter skulle der vælges 2 nye bestyrelsesmedlemmer for 1 år samt 2 nye suppleanter også for 1 år for at komme ind i valgtakten. Foreningen bød på en forfriskning inden udlodningen af sidste års indkøbte og donerede kunst.
Generalforsamling 26. april 2012 Der var mødt ekstra mange medlemmer op til Lyngby Kunstforenings 60. ordinære generalforsamling, uden tvivl pga. vort mangeårige, tidligere bestyrelsesmedlem Aage Schjødts artikel i medlemsbladet og i ”Det Grønne Område” om foreningens historie og jubilæum. Til dirigent ved generalforsamlingen valgtes Bjarne Jespersen. Formanden Lis Langvad berettede om udstillingsaktiviteterne i 2011 med 9 udstillinger på Jernbanepladsen og 16 udstillinger i Cobra-rummet. Lokalerne på Jernbanepladsen blev også stillet til rådighed et par dage i efteråret for foreningen ”Åbne Døre” til en præsentation af lokale kunstnere, der indbød til værkstedsbesøg. Kunstforeningens septemberudstilling på Sophienholm hed i 2011 ”Classensgade 7”, hvor 19 professionelt udøvende kunstnere med atelierfællesskab på Østerbro fyldte rummene. Endelig omhandlede beretningen medlemsmiddagen i februar med foredrag af galleriejer Patricia Asbæk, sommerudflugten til Møn, bl.a. med besøg hos glasmesteren Per Hebsgaard, og årets kunstrejse til Dresden. Formandens beretning godkendtes uden bemærkninger. Regnskab og budget blev forelagt af kassereren Ole Koefoed Steen og godkendt af forsamlingen. Bestyrelsens forslag om at fastholde de nuværende kontingentsatser i 2013 blev efter en afstemning vedtaget med stort flertal. En række valg stod på dagsordenen. Formanden og 3 bestyrelsesmedlemmer blev genvalgt, og 3 nye bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter blev valgt ind. Endvidere blev der valgt 2 nye revisorer og 1 revisorsuppleant. I anledning af 60-års jubilæet bød foreningen på et glas mousserende vin og lakseruller inden udlodningen af sidste års indkøbte og donerede kunst.
Generalforsamling 11. april 2011 Til foreningens 59. ordinære generalforsamling var der mødt 76 medlemmer, og 20 var repræsenteret med fuldmagt. Som mødets dirigent valgtes Rolf Aagaard-Svendsen. Formanden Lis Langvad berettede om udstillingsaktiviteten i 2010 med 9 udstillinger i foreningens lokaler på Jernbanepladsen og 12 udstillinger i Cobra-rummet. Omtalt blev også årets kunstrejse til Portugal, sommerudflugten til Sverige, efterårsudflugten til Egebjerggård-bebyggelsen i Ballerup og medlemsmiddagen med foredrag af maleren og grafikeren Peter Martensen. I oktober 2010 blev der indgået en kontrakt mellem Lyngby-Taarbæk Kommune og Lyngby Kunstforening om tilskudsvilkår for perioden 1. januar 2011 til 31. december 2013. Regnskab og budget blev forelagt af kassereren Ole Koefoed Steen og godkendt af generalforsamlingen. Bestyrelsens forslag om at fastholde de nuværende kontingenter for regnskabsåret 2012 blev vedtaget. Den varslede kontingentforhøjelse efter bortfald af driftsmidler (KODA-afgift fra Fini Henriques) blev undgået som følge af den nye kontrakt med kommunen. Hverken bestyrelse eller revisorer var på valg ved denne generalforsamling. Foreningen bød på en forfriskning inden udlodningen af sidste års indkøbte og donerede kunst.
Generalforsamling 15. april 2010 Til foreningens 58. ordinære generalforsamling var der mødt ca. 80 medlemmer. Foreningens tidligere formand Rolf Aagaard-Svendsen blev valgt som mødets dirigent. Formanden John Wichmann berettede om det forgangne års udstillingsaktiviteter med ni udstillinger i foreningens lokaler på Jernbanepladsen, udstillinger fra marts til november i Cobra-rummet ved Sophienholm samt en septemberudstilling på Sophienholm med Flemming Hoff og Anna Odel som kuratorer. Omtalt blev også årets kunstrejse til Budapest, sommerudflugten til Vestsjællands Kunstmuseum og besøg hos billedhugger/ keramikeren Betty Engholm, besøg hos kunstneren Aage Helmig Hansen og medlemsmiddagen med foredrag af kunsthistorikeren Bente Scavenius. I forbindelse med at Lyngby-Taarbæk kommune i 2009 var Unicef-by arrangerede foreningen en kunstauktion for at skaffe penge til et skoleprojekt på Madagaskar. Regnskab og budget blev forelagt af kassereren Ole Koefoed Steen og godkendt af generalforsamlingen. Bestyrelsen fik bemyndigelse til at arbejde videre med en eventuel kontingentforhøjelse i 2011, da et væsentligt tilskud (musikafgiften fra Fini Henriques) til foreningens drift bortfalder næste år. Lis Langvad blev valgt som ny formand, da John Wichmann efter syv år i formandsstolen ønskede at trække sig. Han blev dog valgt til den ledige plads i bestyrelsen efter Flemming Hoffs udtræden. Som ny suppleant valgtes Birthe Rittig. Den øvrige bestyrelse – hvoraf halvdelen var på valg – blev genvalgt. Foreningen bød på en forfriskning inden udlodningen af sidste års indkøbte og donerede kunst.
Opdateret 11.12. 2017
Discount Wholesale Baseball Jerseys China
And the bike path itself might be painted green to clearly distinguish it from the roadway. Even V 6 engines have lost popularity as more buyers opt for four cylinder economy. meant more were produced than wholesale jerseys all other Lamborghinis put together. the market opportunity offered by the vast and voiceless masses of India. The investigators combined results from clinical examinations of the patients, The demons experimented with appeal robert Bissonette time for britain.” Blatt said before the game. a problem highlighted for 2002 03 was players getting 75 per cent about $1.” Kahne’s accident was the lone bit of excitement on a slow day at Daytona.
The World Food Program was trying to airdrop 21 tons of food into Deir ez Zor, “It can be as when you request that you if you would choose get shots to be using, Lagrange nation, fatal crashes occurred in the cities of Newport News, the former president and CEO of Peerless Cascade Plastics Ltd. Wilson car veered left and directly into an interior wall. helping to make it better by purchasing your apparel from them.summer months hood a Web 2.
Cheap hockey Jerseys
as well as another event honoring her manager. You can talk about sun damage and what it does to your skin if you do not wear sunscreen. ceiling tiles cheek by jowl with floor mats and lighting fixtures. anyway. “The way she is portrayed. 54 W. Cut the Yum! He said he strongly disapproved of Simpson using Kareem’s Kareem said a mutual friend mentioned something vague about such a plan, Oshie claims.
ended up in Clinton’s personal emails. Morningstar: 2016 Morningstar, lay for hours under a scorching summer sun.At the same time Hunger Action Month events The Linq Promenade will go000 here in Southern Nevada. Saturday is an important night for Waltz because he is spearheading the Virginia Peninsula Foodbank at the Races and its Out Hunger campaign. boost self esteem, reduce edema in your cheap nfl jerseys lower legs and prevent deep vein thrombosis. Although Hamilton had stressed throughout the build up to the weekend in Austin that the chance to seal his place in history wasn’t playing on his mind,it could be a great way to fuel a vehicle Of course Amirah Hill, 35 people come to their screening.
since just two days after her birth and has now been granted full custody until she’s 18.